Analisa Teknikal GBPUSD, EURUSD, AUDUSD, NZDUSD, EURJPY dan USDJPY

*+-Analisa teknikal ini adalah gabungan dari fibonacci, S&R, EMA200 dan Bollinger Band. Untuk pemahaman penggunaan bollinger band sila rujuk sini. GBPUSD GBPUSD menunjukkan momentum buy yang bagus dalam masa berberapa bulan ini. Minggu lepas price sudah reject atas resistance yg kini menjadi support. Dijangka price akan terus naik pada minggu ini. EURUSD EURUSD bounce pada 

Continue Reading…

Teknik Bollinger Band

*+-sy gunakan bollinger band ni bukan mau cari OS/OB(kerana ia tak wujud pun sbnrnya situ).. tp ia dpt membantu dlm mengenal-pasti arah trend dan juga perubahan trend sudah bermula atau belum. kita smua tahukan betapa peritnya masuk dipenghujung trend sdgkn smua org lain tahu trend tu dah nak berubah.. kehkehkeh… Point2 penting dr bollinger band 

Continue Reading…

Eurusd 18.05.14

*+-Eurusd telah sampai ke harga support dan reversal candle telah muncul. di bahagian ekor candle tersebut adalah SL. Kita nantikan minggu hadapan perkembangan seterusnya. Teknik FibonacciS&R klik sini.