BREAKOUT DAN PULLBACK POWERFUL STRATEGY

Print Friendly, PDF & Email

Hello traders!

Hari ni nak kongsikan favourite trade setup iaitu breakout dan pullback. Kaedah ini sudah lama saya gunakan dan saya rasa ia pasti bermanfaat buat follower blog ini tidak kira trader baru mahupun lama.

Entry RULE:

signal candle kemudian diikuti candle breakout. Seterusnya setelah kenal-pasti setup ini, next step adalah tunggu candle retrace dan reject semula. Ini adalah situasi pullback di mana entry point akan dibuat.

Teknik ini adalah salah satu teknik yang dimuatkan di membership area. Sila ke sini untuk dapatkan akses ke membership : klik sini.

candle CBR

live chart:

NZDUSDfH4

cbr2

RINGKASAN..

Untitled

Sepertimana ia terbentuk pada TF lebih besar, maka sama jugalah ia akan terbentuk pada TF kecil, maksudnya kita boleh gunakan kaedah yang sama disemua TF untuk entry point..

EURJPYfM15

USDCADfDaily

STOPLOSS DAN TAKE PROFIT

Stoploss boleh diletakkan di hujung candle signal.

TP pula boleh setkan 1:1 ratio iaitu nilai SL = TP anda.

USDCADfDaily

Waktu terbaik menggunakan kaedah ini?

Waktu terbaik adalah,

  1. Jika trade isnin, carilah setup berdasarkan candle daily jumaat ataupun minggu lepasnya
  2. Jika trade harian, gunalah berdasarkan H4

 Nak belajar lebih lanjut?

sertai membership hari ini. klik sini untuk join

ADMIN

Comments

Baca >>  Teknik Trading A.C.T – Part 2
© Copyright 2012-2021 – PULLBACK FOREX TRADING | Risk Disclaimer – Trading foreign exchange on margin carries a high level of risk, and may not be suitable for all investors. Past performance is not indicative of future results. The high degree of leverage can work against you as well as for you. Before deciding to invest in foreign exchange you should carefully consider your investment objectives, level of experience, and risk appetite. The possibility exists that you could sustain a loss of some or all of your initial investment and therefore you should not invest money that you cannot afford to lose. You should be aware of all the risks associated with foreign exchange trading, and seek advice from an independent financial advisor if you have any doubts.
Aileron Theme by ThemeCot Powered by WordPress
Translate »
error: ©2012-2021 | Hakcipta terpelihara. Penerbitan semula untuk penjualan tanpa kebenaran adalah salah di sisi undang-undang.