CELCIUS BEKUKAN TRANSAKSI | BAKAL LINGKUP?

Sebulan selepas kejatuhan Terra stablecoin yang telah menyebabkan pasaran crypto bergolak, satu lagi krisis menyebabkan kebimbangan baru di seluruh aset digital.

Celsius Network Ltd., salah satu pemberi pinjaman terbesar dalam kripto dan pemain utama dalam dunia kewangan terdesentralisasi, berkata lewat Ahad bahawa ia menghentikan pengeluaran, pertukaran dan pemindahan berikutan spekulasi berminggu-minggu mengenai keupayaannya untuk mendapatkan keuntungan daripada pulangan luar biasa itu. ditawarkan pada beberapa produknya, termasuk hasil setinggi 17%.

Anda boleh ke pautan rasmi tersebut di sini >> https://blog.celsius.network/a-memo-to-the-celsius-community-59532a06ecc6

Alex Mashinsky, pengasas dan ketua pegawai eksekutif Celcius Network Ltd., semasa sesi panel di Sidang Kemuncak Minggu Blockchain di Paris, Perancis, pada hari Rabu, 13 April 2022. Persidangan tiga hari itu menghimpunkan minda paling bijak, profesional perniagaan dan pelabur terkemuka untuk membantu anda menavigasi industri blockchain, menurut penganjur acara. Photographer: Benjamin Girette/Bloomberg

Langkah itu secara berkesan menghentikan platform dengan entiti berdaftar di seluruh dunia dan syiling digital bernilai berbilion dolar di bawah pengurusan, mempercepatkan penjualan dalam pasaran yang lebih luas yang sedang berjalan berikutan kebimbangan terhadap prospek untuk mengetatkan dasar monetari menjelang mesyuarat Rizab Persekutuan ini. minggu.

TERRA LUNA TUMBANG – BACA SINI

“Berita Celsius ini umpama menambah bahan api kepada kebakaran, menambah ketidaktentuan dalam pasaran,” kata Vijay Ayyar, naib presiden pembangunan korporat dan antarabangsa di platform kripto Luno. “Terdapat banyak tekanan pada harga ketika kami memasuki minggu keputusan Fed ditambah dengan kebimbangan mengenai protokol yang menawarkan produk hasil tinggi.”

Kemerosotan adalah tamparan terbaharu kepada pasaran mata wang kripto dan DeFi, jawapannya yang sebahagian besarnya tidak terkawal kepada kewangan tradisional — yang, pada tahap terbaik, menjanjikan lebih banyak kawalan untuk pengguna bersama dengan pulangan yang lebih tinggi dan kos yang lebih rendah tetapi juga membawa lebih banyak risiko dan perlindungan yang lebih sedikit .

Pada bulan Mei, kejatuhan stablecoin TerraUSD (UST) dan token Luna menarik sebahagian besar perhatian pasaran, tetapi salah satu tarikan utama projek untuk pelabur ialah kadar faedah yang dijanjikan, ditetapkan setinggi 20% untuk deposit UST dalam projek pinjaman berasaskan blockchain Terra Anchor. Walaupun Celsius ialah platform terpusat, dengan operasi dan kakitangan yang membezakannya daripada DeFi, penglibatan mendalamnya dalam ruang — termasuk pelaburan dalam Terra dan pelbagai strategi berisiko yang direka untuk memperoleh hasil tinggi yang kemudiannya boleh disampaikan kepada penggunanya — menimbulkan keraguan yang memuncak tentang daya majunya sendiri.

Baca Lagi  ELON MUSK DISAMAN US 258 BILLION BERHUBUNG DAKWAAN SKIM PIRAMID DOGECOIN

SELANJUTNYA…