3 STEP UNTUK PROFIT DARI HEDGING

Print Friendly, PDF & Email

TEKNIK HEDGING PALING PROFITABLE DAN SIMPLE

3 STEP HEDGING DAN CLOSE HEDGING UNTUK PROFIT

Umumnya ramai yang sudah ketahui hedging itu apa dan bagaimana ia dibuat. Tapi berapa ramai yang tahu bagaimana menggunakan teknik hedging untuk menjana profit?

Ramai rakan-rakan trader saya yang gunakan hedging sebagai ‘lock’ trade apabila trading pada arah yang salah. Pada saya ini mungkin membantu tetapi ia sebenarnya tidak lebih dari menambah risiko sahaja.

Cara trading hedging saya..

Cara saya mudah dan tak perlukan S.O.P terlalu rumit. Buka hedging buy/sell, lepas tu close rugi dan close untung. Tu je. Tak percaya? Mari saya tunjukkan.

Okey mari straight to the point. Berikut ilustrasi cara teknik ini.

STEP 1. BUKA HEDGING BUY DAN SELL.
STEP 2. TUTUP PROFIT DULU.
STEP 3. TUTUP LOSS KEMUDIAN.

LIVE TRADE:

Trade hedging ini mungkin akan ambil masa(mungkin lebih sehari atau dua hari) untuk floating sebelum keputusan menutup trade dibuat. Apabila sudah sampai masanya, salah-satu trade akan ditutup dan trade yang satu lagi akan ditutup tetapi pada waktu yang lainnya.

Saya menutup posisi trade yang satu lagi setelah untung mengatasi rugi. Lihat pengiraan di atas.

Okey saya berikan lagi contoh.

Saya membuka hedging buy dan sell pada bila-bila masa sahaja kerana ia tidak akan kerugian bertambah kecuali akaun itu mempunyai caj komisyen dan juga swap.

Apabila sudah tiba waktu sesuai, saya akan close pula trade seterusnya. Saya pastikan untung atasi kerugian, kemudian barulah tutup trade itu.

Okey saya menjana USD23.06 setelah kerugian ditolak dengan keuntungan. Jadi kesimpulan di sini adalah, saya menjana wang!

Lagi satu contoh…

Baca >>  AUDUSD 22 aug 2012

Dari tiga pair trade ini saya menjana total USD94.12.

BROKER CADANGAN UNTUK HEDGING

Pemilihan broker amatlah penting dari sudut spread. Broker yang saya sesuai adalah Fort Financial. Akaun yang dicadangkan adalah 5 decimal jenis Flex. Klik sini untuk buka akaun.

Spread yang rendah akan berikan lebih kelebihan untuk teknik ini. Oleh itu saya sangat mencadangkan broker ini kepada anda.

PREVIEW 7 TEKNIK HEDGINGPRO

Saya kongsikan sedikit preview ebook ini. Jika anda berminat anda boleh dapatkannya di sini pada harga diskaun terhad. Harga asal adalah RM280.

Beza ebook free dengan berbayar?

Beza adalah dalam ebook berbayar anda dapat full version kesemua teknik sedangkan pada ebook percuma cumalah pendedahan sahaja. Tetapi anda boleh gunakannya dan menjana profit darinya.

Tunggu apa lagi?

DAPATKAN EBOOK SAYA SEKARANG!Comments

© Copyright 2012-2021 – PULLBACK FOREX TRADING | Risk Disclaimer – Trading foreign exchange on margin carries a high level of risk, and may not be suitable for all investors. Past performance is not indicative of future results. The high degree of leverage can work against you as well as for you. Before deciding to invest in foreign exchange you should carefully consider your investment objectives, level of experience, and risk appetite. The possibility exists that you could sustain a loss of some or all of your initial investment and therefore you should not invest money that you cannot afford to lose. You should be aware of all the risks associated with foreign exchange trading, and seek advice from an independent financial advisor if you have any doubts.
Aileron Theme by ThemeCot Powered by WordPress
Translate »
error: ©2012-2021 | Hakcipta terpelihara. Penerbitan semula untuk penjualan tanpa kebenaran adalah salah di sisi undang-undang.