PRELAUNCHX – Apa ba ini sebenarnya?

Assalam semua..

BZ sgt kebelakangan ni sampai x brapa nak update sgt blog sy ni.. So harini sy nak tulis sikit pasal 1 program yg tgh hangat diperkatakan disana-sini.. tentang PrelaunchX.. pernah dgr x bnda ni? ala free-money program tu.. tgk website kat sini www.prelaunchX.com.

DISCLAIMER : BTW sy x menulis entry sbb nak kondem mana2 org yg tgh syok dibuai mimpi dgn komisyen2 yg byk meletop2 tu yer.. tapi sekadar nak kongsi info yg sy harap sedikit sbyk dpt mmbntu korang tntg free money program nih..

Dah tgk tak web tu? Sekali imbas nampak mcm forex.. Ya mmg forex la tu cuma ia lbh kpd manage account.. wah baik sungguh mreka ni. bg duit free pastu manage lagi.. HAHAHA….

TAPI.. betul ke sebaik mcm tu? Ok apakata sebelum kita join, kita siasat dahulu sapa di belakang tabir prelaunchX ni.

JOM SIASAT! :p

SOURCE : http://www.scamadviser.com/check-website/prelaunchx.com

Ok, baca yang 1st tu, OWNER tutup identiti. WTH, knp pulak nak hide tu yer..  try check sini semula http://who.is/whois/prelaunchx.com/

Ni maklumat terkini, bakal EXPIRED pada 07.10.2012!

Check kat tempat lain http://www.whois.net/whois/prelaunchx.com

Tidakkah itu nampak mencurigakan?? Domain ini bakal expired tidak lama lagi sedangkan pemilik web ini masih belum diketahui siapa. Untuk lebih lanjut mari kita tengok disclaimer pada website ini pulak.  https://www.prelaunchx.com/disclaimer.php

What? NO GUARANTEE??????? WTF.

Mari tgk bagaimana komisyen dijana pulak…

Untuk menjana komisyen, ahli hendaklah mngajak rakan atau memperknalkan kpd org lain tntg program ini melalui link affiliate.

Stp ahli baru yg mndftar melalui link tersebut, anda akan mndapat komisyen! Akan tetapi komisyen tersebut masih dlm keadaan LOCK. so apa nak dibuat? kena unlock la dahulu.

Syarat-syarat unlock? Okey bleh rujuk kat bawah neh…

“PERMANENTLY UNLOCK DENGAN SYARAT MEMBELI…” OK nampak dah macamna ia berfungsi, offer free tapi last2 berbayar!

HAHAHAHA….!!

ENOUGH!

2 Point penting:
1). ID pemilik web rahsia

2). Usia domain yang dah nak expired pada 07.10.2012(apa macam bisnes ni?)

Kesimpulan :

2 point tu dah ckup mnggambarkan apa sebenarnya program ini. Saya menjangkakan ia sebenarnya suatu skim ponzi.
Klik sini untuk ketahui apa itu skim ponzi.

Ok sy pada fikiran saya mcmni, hasil jualan prodak tu akan digunakan untuk membayar ahli terawal. So nnt bila dah tiba masa domain expired, owner yg rahsia tu akan blah jauh2.. Dgn tawaran yg sgt tggi pasti saja ramai yg akan upgrade acc dan mmbyr wang dlm jumlah yg sgt2 byk. Itu x mustahil utk mmbyr org2 yg terdahulu join(Org yg terdahulu jer la… yg last2 tu gigit jari jer la..). Tak caya? tgk kat bawah..

Sapa yg x nak byr USD17 semata2 utk pulangan yg sebegitu tggi tiap2 bulan kan? So Fikir2kanlah.

OH BTW,

Ramai ke tak ramai yg layari web ni?? mari tgk kat bawah.

http://www.checksitetraffic.com/traffic_spy/prelaunchx.com

-Visitor sahaja 100k lebih sehari. Unique visitor 1.3 juta. itu bermaksud yg daftar juga pastilah jutaan org!

-Visitor dari malaysia antara yang teramai!

-Bayangkan jika 1 juta org yg mmbyr usd17 setiap seorg.. ini bermkna 1.7juta dpt dihasilkan! masih tertanya2 knp mesti byr usd17? tgk jer la bonus yg di tawarkan tu.. ribuan usd beb!

-Akan tetapi ia masih tidak mampu untuk mnampung kos bonus yg tggi, sebab tu la web ini akan expired dlm masa yg terdekat! -spya bleh cabut lari.

-Nmpk tak apa2 yg logik kat sini?

-So, harini, 27hb adalah launch utk program ini..!! YEAH!!! masa untuk di bayar!! Oppssss….!!! Dah ada masalah upgrade pulak yer… tgk kat bawah.. hehehe~

kahkahkah~ Kata bila launch akan dibyr.. sapa2 yg dah kena byr ar??? hehehe…

MY SUMMARY :

FREE, FREE, FREE…… FREE saja waktu promosi, lepas tu kena LOCK.. Nak UNLOCK kena membeli pulak..

HAHAHAHAHHAHHAHAHHAHAHAHAHHA!!!!!!!!!!!!!

Nasihat.
Nasihat saya kepada mreka yg teruja dgn wang free ni sila la berhati2 yer.. mgkin anda bernasib baik atau mgkin juga tidak.. So better simpan jer duit tu daripada kena scam.. hehehe~

Sekian,

-NAZZ-

ps: sila sharekan jika anda perihatin. TQ.

Comments

Leave a Reply