Forex Timing PART 2 – 5 sebab kenapa anda perlu trade TF yang lebih besar

*+-5 sebab kenapa anda perlu trade di timeframe yang lebih besar. Artikel terdahulu : FOREX TRADING TIMING PART 1 #1. Price action yang lebih jelas(clear). Trading pada timeframe kecil mungkin boleh membantu anda menghasilkan entry point yang lebih banyak dan kerap akan tetapi perlu diingat, risiko juga adalah tinggi kerana pergerakan price action yang tidak 

Continue Reading…

Swing Trading menggunakan Bollinger band

*+-Assalamualaikum dan salah sejahtera kepada semua traders yang mengikuti blog ini. Sejarah Bollinger Hari ini saya ingin kongsikan mengenai teknik analisis menggunakan Bollinger band. Indikator ini dicipta oleh John Bollinger pada tahun 1980-an dan dinamakan bollinger atas nama penciptanya. Kegunaan Bollinger Band Bollinger band terdiri dari 3 line – Upper, Middle dan Lower band. Untuk 

Continue Reading…

Teknik Bollinger Band

*+-sy gunakan bollinger band ni bukan mau cari OS/OB(kerana ia tak wujud pun sbnrnya situ).. tp ia dpt membantu dlm mengenal-pasti arah trend dan juga perubahan trend sudah bermula atau belum. kita smua tahukan betapa peritnya masuk dipenghujung trend sdgkn smua org lain tahu trend tu dah nak berubah.. kehkehkeh… Point2 penting dr bollinger band 

Continue Reading…