USDSGD ANALYSIS 25-03-15

25/03/15 – USDSGD – Trade yang sebelum ini sudah stopout dan price kelihatan membentuk H&S pattern dan gagal untuk membuat new high.

Analisa sebelum ini > analisa usdsgd

001

Sekarang ni nak pantau neckline yang dah break tu untuk possible sell dan buy trade. Kat sanalah sebetulnya interest trader untuk buy dan sell.

USDSGD_Daily

Gambar di atas adalah overall trend bagi USDSGD ni.. nampak masih uptrend.. Saya tak menolak kemungkinan price akan break neckline yang saya dah marking tadi.

USDSGD_Daily

So what’s next?

Tunggu dan lihat dalam minggu ini jika ada kebarangkalian untuk buy pair ini pada minggu berikutnya(minggu depan).

Disebabkan trend adalah uptrend, maka fokus masih lg buy. Akan tetapi price semasa adalah downtrend dan di-confirm-kan pula dengan kedudukan price yang telah close di bawah EMA20 pada TF D1. Ini memberikan clue price kemungkinan besar akan berubah arah namun jika price berjaya break dan berada di atas EMA20 ini maka secara rasminya analisa downtrend tadi akan terbatal.

Okey.. Cukup untuk setakat ini dan jumpa pada post berikutnya pula.

-admin-

analisa ini dikuasakan oleh fibo966

Comments