
ANALISA GOLD APRIL 2026 MINGGU KE-1
Gold minggu lepas ditutup sebagai reversal candle di Weekly dan D1. Mungkin price sudah cukup bottom dan bakal reverse naik? Bulan march kini menghampiri penutupnya dan pada rabu minggu hadapan, kita sudah memasuki bulan april pulak. Bagaimana dengan trading anda ke saat ini? Semoga sukses selalu hendaknya. Jika anda belum menyertai group advance kami, sila join sini >> DAFTAR
Untuk analisa minggu lepas sila ke sini >> https://pullbackforextrading.com/analisa-gold-march-2026-minggu-ke-4/
Disebabkan ia closed sebagai reversal, oleh itu strategi minggu hadapan adalah buy berdasarkan bias ini.
XAUUSD H4
Pada minggu lepas price membuat penurunan sesuai strategi dan plan minggu lepas namun sehingga ke SNR 4400.00, ia gagal tembusinya dan terus reversal naik.
Pada waktu artikel ini ditulis, price stuck di bawah resistance 4550.00 dan buat sedikit penurunan.

Plan minggu hadapan:
Plan utama adalah buy sahaja. Oleh itu fokus utama adalah strategy entry buy dan semua yang berkaitan buy sahaja. Limited atau had buying adalah dengan syarat price tak break low bawah 4400.00.
Zone buying:
- 4548.00
- 4656.00
Zone penting untuk buying adalah jika price break dan pullback atas 4656.00 kerana ia adalah kawasan rintangan(resistance) yang menjadi penghalang uptrend. Tembusi kawasan ini adalah penting untuk buying.
Namun jika gagal, price atau trend akan kembali bearish/downtrend.
Update seperti biasa akan menyusul dalam group telegram. Pastikan anda sudah mengikuti telegram kami kerana banyak info dan promosi menarik di sana.
ADMIN
29/03/26




