Market Review 03 November 2015

Berikut di bawah ini review 6 major currency berdasarkan analisa teknikal Monthly, Weekly dan Daily chart.

AUDUSD REVIEW
Pair ini nampak lebih kepada sell berdasarkan fakey yang terbentuk pada monthly candle. Untuk sell, area2 key S&R pada Daily dan weekly akan dijadikan panduan untuk entry.

AUDUSD_Monthlyx

AUDUSD_Weekly

AUDUSD_Daily

USDCAD REVIEW
Berdasarkan monthly candle, usdcad boleh naik lebih tinggi kerana terdapatnya rejection pada area RBS 1.2819. Closing candle bulan lepas juga menunjukkan bahawa trend bakal bersambung naik semula.

USDCAD_Monthly

USDCAD_Weekly

USDCAD_Daily

EURUSD REVIEW
Eurusd kelihatan rejected pada area monthly resistance  1.5428 dan closed sebagai bearish pin. Kemungkinan besar eurusd akan turun lebih jauh pada bulan ini.

EURUSD_Monthly

EURUSD_Weekly

EURUSD_Daily

GBPUSD REVIEW
Kelihatan candle fakey pada bulan september dan diikuti bullish candle pada bulan oktober sebagai re-test semula pada broken support 1.5489. Pada TF weekly pula kelihatan price agak bouncing di bawah area broken support ini yang kini bertindak sebagai strong resistance. Pada TF daily telah pun kelihatan pin bar bearish menandakan minat trader pada hari isnin lepas adalah sell GBPUSD. Semua SL bolehlah diletakkan di atas paras 1.55000.

GBPUSD_Monthly

GBPUSD_Weekly

GBPUSD_Daily

USDJPY REVIEW
Usdjpy bulan lepas closed sebagai bullish pin bar di area broken resistance(kini menjadi support) 118.72. Ada kemungkinan besar price akan naik lebih tinggi menuju ke 124.00.

USDJPY_Monthly

USDJPY_Weekly

GBPJPY REVIEW
Gbpjpy pula closed sebagai bullih candle pada bulan lepas di area support 180.755. Pada TF Weekly pula kelihatan lebih banyak candle rejection fakey yang menjadi petanda bahawa trend mempunyai pertambahan bilangan buyers yang cuba menekan price untuk naik lebih tinggi. Target projection adalah 190.000.

GBPJPY_Monthly

GBPJPY_Weekly

Semoga perkongsian ini akan memberi manfaat kepada anda. Jangan lupa kongsikan bersama rakan-rakan anda!

Baca >>  FOKUS UTAMA BULAN NOVEMBER

Sekian terima kasih!

-admin-

Translate »