Buy Low Sell High menggunakan Fibonacci Retracement dan Price Action

Bagaimana untuk Buy Low Sell High menggunakan gabungan Fibonacci Retracement dengan Price Action

Artikel kali ini saya akan kongsikan bagaimana hendak menggunakan tools fibonacci retracement untuk membuat entry berdasarkan rejection price pada sesuatu level yang juga dikenali sebagai harga entry ‘diskaun’ untuk buy low, sell high. Artikel kali ini lebih memfokuskan mengenai strategi untuk trading menggunakan tools ini.

BACA ARTIKEL TERDAHULU : KLIK SINI

Pada artikel sebelum ini saya telahpun kongsikan bagaimana hendak menggunakan fibonacci retracement dan tips menggunakan indikator zigzag yang boleh membantu anda mengenal-pasti dan melukis fibonacci retracement ini.

Best entry menggunakan fibonacci retracement

Fibonacci retracement adalah tools yang ringkas dan boleh memberikan peluang trade yang sangat profitable jika anda mahir menggunakannya. Apa yang anda perlukan adalah kemahiran mengenal-pasti trend dan retracement sahaja. Selebihnya adalah kemahiran anda untuk melihat peluang entry.

Saya cadangkan anda membaca artikel mengenai teknik entry pin bar dan juga artikel mengenai teknik BPT(best price trading).

AUDUSD.Daily

AUDUSD.Daily

Dengan mudahnya fibonacci retracement membantu trader mendapatkan entry retracement pada harga terbaik untuk sell from high.

LIVE TRADE

Lihat bagaimana gabungan price action dan fibo boleh memberikan profit yang besar kepada anda. Saya jamin chart anda bersih dan tidak semak dengan pelbagai indikator. Sila lihat contoh live trade di bawah;

yen

Sekiranya anda punyai pemahaman mengenai melukis fibo, anda bolehlah skip menggunakan indikator zigzag dan terus kepada lukisan anda. Seterusnya nantikan price action membentuk signal sebagai reaction di level fibo tersebut. Setelah semuanya memenuhi syarat, maka ambillah entry tersebut. Jika belum memenuhi syarat, abaikan trade tersebut.

Baca Lagi  BAGAIMANA NEWS FOREXFACTORY BOLEH SELAMATKAN AKAUN ANDA DARI MARGIN CALL

gbpusd-h4

AKHIR KATA..

Anda telah pelajari secara ringkas bagaimana menggabungkan price action dan fibonacci dalam trade anda dan bagaimana anda boleh hasilkan profit dengan mudah sekali. Fibonacci terbukti satu tools yg ringkas namun berkesan membantu memudahkan trade anda berbanding tools yang lain.

admin