Market Review 24 march 2016

TOP PICK MINGGU INI

Pilihan minggu ini adalah pair GBPUSD EURJPY berdasarkan EMA Crossoverbreakout candle dan pullback pada TF D1 sebagai petanda reversal market.

Tools utama dalam analisis ini adalah trendline dan S&R. Timeframe rujukan adalah Daily dan H4 untuk entry point. Penggunaan indikator pula adalah EMA20 dan EMA8.Selebihnya adalah merujuk kepada price action pada key S&R sahaja.

Pelajari teknik ini dengan lebih mendalam di TLBPRO dan TEKNIK 821

GBPUSD REVIEW

Signal Sell dikenal-pasti apabila price break trendline dan EMA crossover di TF D1, petanda bahawa market dalam keadaan bearish semula.

GBPUSDfDaily

GBPUSD dijangka akan turun semula ke support level di 1.38383 di mana pada area yang sama ini akan dijadikan sebagai takeprofit point.

EURJPY REVIEW

Signal Sell dikenal-pasti apabila price retrace semula ke point breakout support yang kini menjadi resistance price. EURJPY di jangka akan membuat penurunan hingga ke 120.000

EURJPYfDaily

EURJPYfDaily2

 

Sesuatu trade signal yang berkualiti dan trade jangka panjang yang betul-betul berkualiti dari segi SL dan TP akan memakan masa yang agak lama untuk ‘wujud’ dan ia tak berlaku setiap hari. Kesabaran adalah kunci kejayaan. Oleh itu bagi trader yang mempunyai matlamat jangka panjang dan sabar dalam mencapai matlamat tersebut, syabas saya ucapkan. Bagi yang struggle setiap hari untuk scalping dan masih dibuai mimpi mengenai kepercayaan ‘palsu’ bahawa scalping hari-hari boleh menjadikan kaya segera tetapi masih bergelut dengan kerugian, mungkin anda perlu fikirkan semula teknik dan strategi yang digunakan.

Sebarang pertanyaan bolehlah menghubungi saya di laman facebook saya di www.fb.com/nasy8

sekian.

Baca >>  SETKAN NOTIFIKASI ALERT PRICE DI SMARTPHONE
Translate »
error: ©2012-2022 | Hakcipta terpelihara. Pullbackforextrading.com