5 PERATURAN PERDAGANGAN YANG SEBENARNYA SANGAT BERKESAN MENURUT PEDAGANG LAGENDA ED SEYKOTA

Ed Seykota adalah salah seorang pedagang yang hebat pada zaman beliau. Walaupun beliau tidak berdagang mata wang atau menggunakan price action, tetapi pelajaran yang boleh kita pelajari daripadanya adalah berharga.

Saya dapati ini penting untuk semua pedagang yang mahu berjaya. Pasaran tidak menjadikan pedagang. Lagipun, ia hanya padang permainan. Apa yang sebenarnya membenarkan seseorang seperti Ed Seykota untuk berdagang pada skala sedemikian, dan dengan kejayaan yang begitu besar, adalah set peraturan teknikal dan mental yang ditetapkan.

Saya akan berkongsi peraturan tersebut dengan anda.

Jika anda masih bergelut untuk mencapai keuntungan yang konsisten, artikel adalah ini ditulis untuk anda. Walaupun anda telah berjaya sebagai peniaga, pelajaran hari ini akan menjadi penyegar.

Teruskan membaca untuk mengetahui lima peraturan yang digunakan Ed Seykota untuk mencapai kejayaan besar selama ini.

Jom kenali Ed Seykota

Ed Seykota

Ed Seykota sentiasa berprofil rendah. Jika bukan kerana buku Market Wizards Jack Schwager, kemungkinan besar saya tidak akan menulis artikel ini.

beliau memulakan kerjaya perdagangannya pada tahun 1970-an, selepas diupah oleh firma broker utama. Di sanalah Ed membangunkan salah satu sistem perdagangan dikomersialkan pertama untuk menguruskan wang dalam pasaran Niaga Hadapan.

Selepas beberapa perselisihan faham mengenai cara pengurusan sistemnya, Seykota memutuskan untuk keluar dan trade sendiri.

Jadi bagaimana prestasi dagangannya pada tahun 1970-an dan 80-an?

Sehingga pertengahan 1988, salah satu akaun pelanggannya—yang dimulakan dengan $5,000 pada tahun 1972—meningkat lebih 250,000 peratus pada asas tunai atas tunai.

Jika kita menormalkan pengeluaran, akaun itu akan meningkat beberapa juta peratus.

Itu benar-benar keputusan yang mengejutkan. Perlu diingat bahawa angka tersebut menjangkau lebih daripada sedekad dagangan, jadi ini bukan kebetulan atau kemenangan bertuah yang kebetulan dan berturut-turut.

Baca >>  5 KESILAPAN BIASA YANG DILAKUKAN OLEH NEWBIE | NEWBIE vs PRO

Apa yang berikut ialah penjelasan yang agak terperinci mengenai lima peraturan perdagangan Seykota yang paling dihargai.

Ia termasuk beberapa tafsiran dan pandangan saya sendiri, serta petikan daripada beliau sendiri.

SELANJUTNYA…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: ©2012-2022 | Hakcipta terpelihara. Pullbackforextrading.com