PENGASAS BITBOY MENGANCAM AKAN MENYAMAN CELSIUS

Pengasas BitBoy Crypto Ben Armstrong berkata bahawa Celsius tidak akan membenarkan dia mengeluarkan wang dari platform tanpa terlebih dahulu menghantar lebih banyak wang kepadanya. -Bunyinya dah macam skim ponzi pulak kan??

Hanya dua minggu selepas muncul dalam tanya saya apa sahaja (AMA) dengan pengasas Celsius Alex Mashinsky, Youtuber kripto Ben Armstrong telah mengumumkan bahawa dia berhasrat untuk memfailkan tuntutan tindakan kelas terhadap platform pinjaman dan ketua eksekutifnya.

BACA : CELCIUS TANGGUH PENGELUARAN WANG SEMENTARA

Bitboy founder, Ben Armstrong | foto dari Ben Armstrong’s LinkedIn account

Armstrong membuat ugutan undang-undang melalui Twitter pada 15 Jun, dan sejak itu telah memberikan lebih perincian dalam berbilang rangkaian. Isunya tertumpu kepada tidak dapat membayar pinjaman dengan dana sedia ada pada platform, dan sebaliknya perlu mendepositkan dana baharu untuk membayar pinjaman:

“[Perwakilan akaun kami] memberitahu kami bahawa kami mempunyai wang yang cukup dalam akaun kami untuk membayar pinjaman. Tetapi kami tidak boleh menggunakan wang dalam akaun kami. Kami TERPAKSA MENGHANTAR LEBIH BANYAK WANG CELSIUS UNTUK MEMBAYARNYA.”

“Bayangkan sebuah syarikat muflis yang anda tidak boleh mengeluarkan wang anda daripada MEMINTA ANDA MENGHANTAR LEBIH BANYAK WANG KEPADA MEREKA,” tambahnya.

Armstrong menyatakan bahawa dia sedang berusaha melalui proses mendapatkan semua “pendedahan, dokumen, butiran pinjaman, dll” disatukan semasa bercakap dengan peguam untuk meneroka cara terbaik untuk melakukan tindakan kelas. Plaintif bersama masih belum ditambah kerana Armstrong belum “secara rasmi mula berpindah” lagi.

BitBoy Crypto ialah akaun YouTube crypto kedua paling banyak dilanggan dengan kira-kira 1.45 juta pelanggan dan terutamanya memberikan ulasan tentang berita/acara pasaran. Saluran itu hanya berada di belakang Coin Bureau dan 2.07 juta pelanggannya, walaupun BitBoy Crypto juga mempunyai banyak pengkritik, sesetengah daripada mereka mendakwa bahawa dia telah dibayar untuk mempromosikan aset crypto yang meragukan pada masa lalu.

Sentimen Armstrong terhadap Celsius telah berubah mendadak sejak dua minggu lalu, apabila dia ditampilkan dalam sesi tanya saya apa sahaja (AMA) dengan Mashinsky di saluran YouTube Celsius.

Baca >>  El Salvador Kerugian $12Juta Pelaburan Bitcoinnya | Pelaburan atau perjudian?

“Dan hari ini saya menjadi mangsa. Marahkan diri sendiri dan tertanya-tanya bagaimana saya boleh membiarkan semua ini menjadi begitu teruk dan semua yang berlaku ketika ini,” katanya.

Celsius sedang bertarung sama ada insolvensi atau mengalami masalah kecairan yang teruk akibat kejatuhan pasaran kripto. Firma itu menghentikan pengeluaran pada 13 Jun, dan juga dilaporkan mengalihkan aset bernilai sekitar $320 juta untuk membayar pinjaman dan mengelakkan pembubaran pada platform kewangan terdesentralisasi (DeFi) seperti AAVE.

Walau bagaimanapun, tuntutan mahkamah yang berpotensi akan berlaku, adalah jika Celsius memfailkan muflis kerana ia akan mencetuskan peruntukan yang dipanggil “automatik stay”, yang akan menghalang pemiutang daripada meneruskan kutipan terhadap firma itu.

Celsius dilaporkan telah menyertai peguam penstrukturan semula daripada Akin Gump Strauss Hauer & Feld untuk mencari penyelesaian yang berpotensi untuk masalah kewangannya, namun Armstrong mendakwa bahawa jenis peguam ini “pakar dalam menyediakan syarikat untuk muflis.”

“Walaupun Celsius memfailkan muflis, kami telah menemui beberapa penyelesaian yang berpotensi untuk masih melakukan tuntutan mahkamah tindakan kelas (tidak dipengaruhi oleh kebankrapan). Malangnya saya terpaksa menyimpan hasrat tersebut buat masa ini,” katanya.

Dari segi mendapatkan semula dana daripada Celsius, nampaknya sekurang-kurangnya terdapat pilihan yang berpotensi untuk pengguna dengan kurang daripada $25,000 di platform untuk mendapatkan aset mereka dalam masa terdekat. Joshua Browder, pengasas peguam robot/chatbot DoNotPay menulis tweet strategi langkah demi langkah pada 15 Jun tentang cara pengguna boleh mendapatkan kembali dana:

“Setakat ini, bursa ini belum lagi memfailkan perlindungan kebankrapan. Oleh itu, mereka tertakluk kepada penghakiman mahkamah tuntutan kecil. Kes mahkamah tuntutan kecil biasanya mengambil masa 1-2 bulan. Selagi ini berlarutan lebih lama daripada itu, strategi ini akan berjaya.”

ADMIN
16/06/22

Baca >>  KEKAYAAN TERPANTAS YANG DIBINA OLEH BILLIONAIRE CRYPTO -KINI HILANG SEPANTAS IA DIBINA

sumber: https://cointelegraph.com/
foto: thecoinrepublic

Translate »
error: ©2012-2022 | Hakcipta terpelihara. Pullbackforextrading.com