TERRA LUNA 2.0 Jatuh Hampir 20% Sepanjang 24 Jam Terakhir

LUNA 2.0 Terra telah jatuh hampir 20% sepanjang hari terakhir. Menurut CoinMarketCap, LUNA kini berdagang pada $3.50 selepas penurunan harga sebanyak 19.74% dalam tempoh 24 jam yang lalu, dan selepas mencapai paras tertinggi $4.62 dalam tempoh masa yang sama. LUNA juga menyaksikan penurunan harga sebanyak 50.81% sepanjang minggu lepas.

Paras pasaran LUNA kini dianggarkan sekitar $731,780,901. Crypto itu juga merekodkan volum dagangan 24 jam sebanyak $362,645,111, iaitu meningkat 15.78% daripada semalam.

Terdapat penjelasan yang berbeza mengenai kejatuhan hampir 20% LUNA, tetapi ramai orang percaya ia ada kaitan dengan fakta bahawa kepercayaan terhadap ekosistem baharu masih sangat rendah dan disebabkan spekulasi yang timbul mengenai Do Kwon.

Salah satu spekulasi ini berkisar tentang isu rangkaian baharu yang “milik-komuniti”.

Orang dalam Terra yang mengisytiharkan diri dipanggil “FatMan” berkongsi dalam tweet pada 6 Jun bahawa “Do Kwon telah menyatakan beberapa kali bahawa TFL mempunyai sifar token LUNA baharu, menjadikan Terra 2 ‘milik komuniti’. Ini adalah pembohongan terang-terangan yang seolah-olah tiada siapa yang bercakap tentang. Malah, TFL memiliki 42 juta LUNA, bernilai lebih $200 juta, dan mereka menipu.”

Terdapat juga spekulasi bahawa Kwon sangat aktif dalam pelancaran semula dan menggunakan pegangan LUNAnya untuk mengundi menyokong hard fork.

Semua spekulasi ini tidak melakukan apa-apa yang baik untuk kepercayaan yang sudah dipersoalkan dalam ekosistem Terra baharu. Spekulasi ini belum lagi disahkan, tetapi ia nampaknya telah menyebabkan ketidakpastian yang mencukupi untuk menyebabkan penjualan besar-besaran token.

Sumber: coinquora.

ADMIN
08/06/22

Baca >>  Realiti Trading yang anda tidak tahu dan buat-buat tak tahu
Translate »
error: ©2012-2022 | Hakcipta terpelihara. Pullbackforextrading.com